Eitje uit de oven
Een eitje uit de oven met gerookte bacon vind ik erg lekker. Het bereiden is eigenlijk heel simpel, een cupcake vorm bekleed je met de bacon en je breekt een eitje erin. De oven op 160C voorverwarmd en 18 minuten later en een klein gevecht met de cupcake vorm eet je.
Wat me bij het volgende brengt … waarom zit er altijd bij één bruin scharrelei in de verpakking een kippenveer? En waarom zit er bij een bruin vrije uitloop kippenei er altijd kippenstront aan één ei? Zou er aan het einde van de verpakkingslijn een robot staan die de kippeneieren van een veertje voorziet dan wel een lekkere lik kippenstront?
En mooi toch dat we bruine eieren associëren met het vrije, C02 beperkte, boerenleven… de meeste mensen denken dat die witte schone eieren industrieel worden vervaardigd en dat ze daarom ook goedkoper zijn, wat overigens niet het geval is. De witte eieren zijn schoon, smaken goed en verpesten mijn eetlust niet als ik het klaar maak….
Reacties
Een reactie posten